HOME SERVICII STUDIU DE CAZ VACUUMARE CONTACT
   
Solutii de management al arhivei  
 
presa
contact
Str. Graului nr. 4, ap. 4,
sector 4, Bucuresti

Tel: 0371-301.365
Fax: 0372-874.726
Mobil: 0722.345.973
info@penta-arhivare.ro
arhivare
 (…) „Ideea a venit de la niste prieteni din Marea Britanie care au o afacere de profil. Observând tendinta de aliniere a pietei romånesti la ceea ce se întâmpla pe pietele mature, am identificat potentialul ridicat al nevoii de solutii de arhivare a arhivei fizice pe plan local. Compania britanica ne-a devenit partener, astfel putem oferi un tip de arhivare unic in România”, respectiv arhivarea documnetelor fizice prin vidare, spune unul din reprezentantii Penta Doc-Pak. In prezent, piata locala este dominata de solutiile de digitizare a arhivelor si de cele de preluare - depozitare in locatiile firmelor specializate pe acest tip de serviciu.

Penta Doc-Pak ofera insa solutii de management al arhivelor fizice care constau in arhivarea in-house a documentelor in pungi speciale, vidarea acestora, ambalarea si etichetarea lor, precum si crearea unei baze de date care sa permita administrarea intregii arhive si gasirea rapida a oricarui document. Firma a fost deschisa în 2006, dupa sase luni de pregatiri, care au constat in negocierea conditiilor de asociere cu partenerii britanici, documentarea asupra pietei locale si a legislatiei romanesti in vigoare. „Pentru ca atunci când intri pe piata cu un produs nou, este important sa testezi piata, echipa noastra a organizat intâlniri cu managementul unor companii pentru a prezenta oferta si pentru a obtine un prim feedback din partea publicului tinta”. Investitia initiala necesara demararii activitatii a fost de aprox. 28.000 de euro, suma orientata catre achizitionarea aparaturii si tehnologiei necesare. „Softul pe care il folosim permite personalizarea solutiei de arhivare prin crearea unei baze de date in functie de necesitatile clientului. In plus, acest soft ofera o serie de rapoarte privind documentele existente, in functie de criteriile stabilite de fiecare client in parte, precum tipul documentului, categorii de acte sau tipuri de clienti”, explica reprezentantul Penta Doc-Pak.

Principalele categorii de clienti carora li se adreseaza solutiile de arhivare Penta Doc-Pak sunt firmele si institutiile din domenii precum comert, arhitectura sau financiar, oferta fiind destinata insa tuturor agentilor economici, institutiilor si organizatiilor care au nevoie de un management eficient al documentelor lor. Preturile practicate de Penta Doc-Pak variaza, in functie de marimea arhivei si de complexitatea arhivarii, pornind de la 0,8 la 1,3 euro pe unitate arhivata vidata, aceasta putând contine pâna la 250 de pagini de documente. „Lucram cu o echipa de colaboratori care pot face fondare, ordonarea si inventarierea documentelor, in cazul in care acestea nu au fost pastrate corespunzator”, adauga reprezentantul firmei. Potrivit acestuia, principalele avantaje oferite clientilor de solutiile Penta Doc-Pak sunt scaderea costurilor prin reducerea spatiului de depozitare ocupat de documentele arhivate cu pana 30-40%, posibilitatea clientului de a-si pastra arhiva in locatia proprie, protectia documentelor si reducerea timpului de cautare. „Organizarea de intâlniri, direct mailing-ul si site-ul propriu sunt principalele instrumente de promovare pe care le folosim”(...)

(…)ARHIVAREA PRIN METODA VIDARII, Articol aparut in revista BIZ, nr. 143/Iunie 2007